гр. Пазарджик, ул. "П. Волов" №1, тел. 034 45 28 19
15.09. – откриваме новата 2018/2019 учебна година

ОУ  „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” – ПАЗАРДЖИК 


На 14.01.2018 г. група ученици от Основно училище  Любен Каравелов“ гр. Пазарджик  с ръководители г-жа Ганка Петрова и г-жа Даниела Лазарова посетиха изложбата  „За свободата на Отечеството“ в Регионалния исторически музей, посветена на 140 – годишнината от освобождението на Пазарджик от османска власт.

OPZ1

 Учениците видяха копията на бойните знамена на Българското опълчение – легендарното Самарско знаме и знамето на Четвърта опълченска дружина – Горнооряховското знаме, предоставени от Националния военноисторически музей.

OPZ5 OPZ6

OPZ0

   Групата бе част от публиката на празничния концерт с участието на Илия Ангелов и Ансамбъл  Пазарджик“ в ДКТ  К. Величков“.

IMG_20180114_123512

Щафета на изкуствата

На 29.ХI. 2018 г.  в  Първи етап на Щафета на изкуствата, учениците от прогимназиален етап показаха своите умения по  словесно изпълнителско изкуство. Официално поканеното от г-жа Ганка Петрова жури в състав г-жа Лазарова, г-жа Чавдарова и г-жа Георгиева, отличи на I-во място Гергана Богданова от VI а клас, на II-ро място Райна Ангелова от VI а клас, на III-то място Йоана Пенчева от V клас. Журито присъди и поощрителна награда на Десислава Благова  от VI б клас за авторско творчество.

 

Регионалния исторически музей

Учениците от прогимназиален етап в ОУ „Любен Каравелов“ Пазарджик, с ръководители г-н Калъчев и г-жа Лазарова, посетиха изложбата „Пазарджишкото възрожденско училище“ в Регионалния исторически музей, посветена на 195 години от отварянето на първото обществено килийно училище и 170 години от откриването на Девическото училище в града.

Ден на водата

Ден на търпението

 
Тази година се навършват 184 г. от рождението  на патрона на нашето училище Любен Каравелов, и 54 г. от основаването на училището. Цялата седмица беше изпълнена с различни дейности. Проведоха се Математически  конкурс и  Литературен  конкурс. Победителите бяха наградени с грамоти от директора,  г-жа Василка Димова. Четвъртокласниците посрещнаха децата от ДГ “ Валентина Терешкова“ и ДГ “ Снежанка“. Представиха театралната постановка -миниатюра „Българи от старо време“.

На 09.11.2018 година в двора на обновеното ни училище се проведе тържество, в което се включиха малки и големи, ученици и учители, родители…..

Наградите бяха напълно заслужени.
 

 

Участие в конкурса „Клас на месеца“

Klas na meseca gramota

Klas na meseca

На 21 януари учениците отбелязаха световния ден на прегръдката като част от поредицата мероприятия, свързани с възпитаване и развиване на толерантност и уважение към хората.

Den na pregrydkata

Den na pregrydkata 2


Европейски ден на спорта

На 28.09.2018 г. ОУ „ Любен Каравелов“ се присъедини към инициативата Европейски ден на спорта с интересни двигателни дейности.

Над 150 ученици тичаха за здраве и отлична физическа дееспособност. Активно се включиха в разнообразни състезателни игри.

В края на игрите участниците извиха дълго „Бачковско хоро“  и повишиха емоционалния заряд.

Това беше прекрасен спортен полуден!