гр. Пазарджик, ул. "П. Волов" №1, тел. 034 45 28 19

Новини и обявления

Начално училище Любен Каравелов - гр. Пазарджик
30 Мар.

Твоят час

ОУ „Любен Каравелов“

Публични изяви на учениците –  проект ТВОЯТ ЧАС

Учебната 2017/ 2018 година

Април 2018

Група „Сова“ – 16.04.2018 година

Публична изява на групата

Виртуално посещение на къщите музеи на изучаваните автори

Учениците от група „Сова“ са научили много важен житейски урок – да се изявяват и участват в проект, да уважават и ценят труда на другите.
На снимките: Ние успяхме

Sova1

Sova2

 

Март 2018

Група „Аз мога“ – 29.03.2018 година

Тема: Линейно неравенство с едно неизвестно, ръководител Димитър Манолев

M1

M2

Клуб за модерни танци „Чар“ – 27.03.2018 година

Тема: Представяне на танца „Азбучно хорце“, ръководител Гайтана Шаркова

G1

G2

G3

Група „Млад математик – 22.03.2018 година

Тема: Решаване на задачи, ръководител Севделина Петкова

P1

P2

 

Вокална група «Музикална чуднотека» – 07.03.2018 година

1 2 3 4 5
В следващия видеоклип вижте нашите ангелчета, техните майки и баби!

 Група по интереси „Хартиени вълшебства“, Изложба „С обич за мама“ Mimi1
Mimi2
Mimi4Mimi3

Февруари 2018

Творческа работилница -01.03.2108 г.  Представителна изява на групата на тема „Баба Марта“, водещ Катерина Ботева-ученичка от 7 клас. Гости – г-жа Димова директор на училището, учители, родители. Участниците представиха изложба от мартеници и заедно с гостите изработиха традиционни мартеници. Разказаха легендата за мартеницата и традициите в България.

TR1

TR2

TR3

TR4

TR5

Вокална група «Музикална чуднотека» – 02.03.2018 г. Тема на събитието: ,,Аз обичам България“, водещ Иванка Нешкова. Бяха изпълнени  песни и стихове за България.

Гости на тържеството бяха много от родителите на ученици от ОУ „Любен Каравелов“, учители, бивши ученици. Тържеството се проведе в сградата на ОУ „Стефан Захариев“, което позволи да присъстват и ученици и  учители от това училище.

M1

M2

M3

Потопете се в атмосферата на празника, като видите видеото ни!

 

 

Декември 2017

1307267_2017_12_22_Publish

Аз мога -18. 12.2107 г.  Представителна изява на групата по математика. Гости – г-жа Димова директор на училището, учители, родители, ученици от групата по ИТ и фотография. Учениците показаха знания и умения за решаване на уравнения. Родителите на практика се убедиха в необходимостта на допълнителна работа с децата им в часовете по проекта Твоят час.

Аз мога

Вокална група «Музикална чуднотека» – 22.12.2017 г. Коледен концерт ,,Рождество Христово‘‘. Гости на тържеството бяха много от родителите на ученици от ОУ „Любен Кааравелов“, учители, бивши ученици. Тържеството се проведе в сградата на ОУ „Стефан Захариев“, което позволи да присъстват и ученици и  учители от това училище.

Музикална чуднотека 1

Хартиени вълшебства – 20.12.2017 г. Изложба от коледни картички. Ученици от 1 и 2 клас, участници групата “Хартиени вълшебства“ взеха участие в общо училищната изложба от рисунки, картички и сурвачки, посветена на коледните празници, като представиха свои картички.

Хартиени вълщебства

Хайде да играем – 22.12.2017 г. Концерт от коледни песни на английски език. Гости на изявата: директор на ОУ“Любен Каравелов“ Василка Димова, главен учител Христина Илкова, родители, учители и ученици от училището и от училище „Стефан Захариев“.

Hajde da igraem 3

 

Ноември 2017

Информационни технологии и фотография – 08.11.2017 г. Гости на събитието Директор на ОУ “Любен Каравелов“ Василка Димова, главен учител Христина Илкова, родители, учители и ученици от училището. “ Учениците представиха изложба от първите си снимки, която посветиха на патронния празник на училището.

Леонардо Да Винчи  – 10.11.2017 г.  Организирана бе изложба за патронния празник на ОУ  „Любен Каравелов”- на тема Народните будители. Със свои картини участваха ученици от групата и техния ръководител. Събитието бе широко отразено в регионалния вестник „Знаме“ и вестник „Пазрджишка Марица“, вестник „Нова Варна“.

emanuil

emanuil_angelov 3

 

Учебната 2016/ 2017 година

Февруари 2017

Група по интереси
Web дизайн и програмиране

Ръководител на групата Сашо Златанов – Master


Март 2017

Вокална група ,,Музикална чуднотека‘‘

През тази учебна година в ОУ „Любен Каравелов“  беше създадена  Вокална група ,,Музикална чуднотека‘‘ по Европейски проект ,,Твоят час‘‘.

По повод 8 март,  се проведе представителна изява в Клуб на пенсионера-кв.  ,,Запад‘‘.

Концертът беше  посветен на нашите любими Баби, под надслов ,, С любов за Баба‘‘. 

 Залата на Клуба беше препълнена. Бяха дошли повече от 60 гости. Изпълнени бяха 8 песни, всяко дете рецитира стихове, посветени на дамите от Клуба.

Красива картичка  и мартеничка получи  всяка баба, а децата бяха почерпени с лакомства.

Любовта струеше от  очите на гостите, аплаузите не спираха. Получихме покана  и за други предстоящи празници.

3 4 5 6


 

Клуб „Аз мога“

Тема: Линейнo неравенствo  с едно неизвестно. Упражнение

Цел: Показване нивото на постигнатите знания и умения на учениците пред родителите им и пред съученици. Присъстваха г-жа Димова – директор на училището, родители на  учениците Георги Киров, Николина Гавазова, Александра Црънчева и колегите Илкова, Шаркова, Петрова.

M1 M2

 


 

Април 2017

Ателие „Светът през моите очи“

Представени бяха рисунки, ръкоделия  и аpликации изработени от учениците от групата. Раздадени бяха споменателни грамоти и награди от г-жа Димова, директор на училището.

Vlahova 01 Vlahova 02 Vlahova 03 Vlahova 04

Група по интереси „Млад турист“

Занаятието бе проведено на хижа „Без бог“ в Пирин. Учениците изпитват потребност да пътуват и опознават красотата на родината. Планината привлича много туристи с красотата си, но са нужни познания и практически опит за безопасното пребиваване, особено в зимна обстановка. Уменията за ориентиране сред природата са от значение за всеки турист. В състезанието участваха 10 ученици от 7 клас на ОУ „Л.Каравелов“ град Пазарджик.

Mlad turist

 

Май 2017

Вокална група „Музикална чуднотека“

24 май – ден на славянската писменост и българската просвета и култура. Децата рецитираха стихове посветени на българските просветители. Изпълниха песни от програмата на групата. Събраха овациите на съученици, родители и гости.

1307267-05-01-Publish

Музикална чуднотека 2

Клуб „Учим заедно“

Учениците четат, осмислят непознат текст, отговарят на въпроси, свързани със съдържанието на текста, оцветяват, откриват скрити думи, показват пред родителите си своето развитие. Полезността на дейността става очевидна.

Учим заедно

Млад математик

Учениците решават пред своите родители задачи, показват умения и развитие през годината. Придобиват увереност в знанията  и уменията си.

Млад математик

Юни 2017

1307267-2017-06-Publish

Група „Web дизайн и програмиране

Децата представиха разработените от тях Web сайтове.Разказаха за етапите при планирането, разработването и поддържането на един Web сайт. Споделиха за срещнатите трудности, но и за голямато удовлетворение от постигнатото. Не скриха гордостта си, че макар и все още твърде малки ( ученици от 5 и 7 клас) притежават по два собствени сайта, разработени с различни технологии). Заявиха желанието си и в бъдеще, дори и извън училище, да поддържат и обогатяват сайтовете си. Някои от тях казаха, че благодарение на Твоят час, са открили това, с което искат да се занимават в бъдеще, че вероятно Web дизайна и ПРОГРАМИРАНЕТО ще е тяхната професия.

 

 

7

Gabi

Grupa Web

Група „Сова“ Тема: ,, Споделени страници ‘‘   

Учениците четат, рецитират, отговарят на въпроси, представят мултимедийни разработки. А това са ученици с обучителни затруднени. Показват пред родителите си своето развитие. Добиват увереност, че и те знаят и могат.  Направиха предложения за бъдещата дейност на групата, изявиха желание за продължаване на дейността. Полезността на Твоят час става очевидна.

5

Клуб „Спортни дейности“

В проведената с отбор от СУ „Георги Бенковски“ футболна среща резултатът е 3:2, но не той е най-важен. Участниците в срещата бяха подкрепяни от училищни агитки, събраха много аплодисменти, заредиха се с положителни емоции, израходвана бе много енергия.  След приключване на мача двата отбора си обещаха реванш и още подобни „сблъсаци“ не само по футбол, но и по волейбол, баскет, силови дисциплини. Проведената изява бе полезна и за двете страни – побетители и победени.

IMG_3998

 

Група „Компютърна графика и фотография“    Тема: “ Да разкажем за нашите незабравими преживявания”

Учениците представиха презентации със свои снимки, разказаха за своите преживявания.

Обсъдиха се постиженията, дадоха се предложения за бъдещата дейност на групата.

 Изказана бе благодарност към всички родители, които се включиха в работата  ни през годината.

Събитието е отразено и в сайта https://www.facebook.com/OuLubenKaravelovPazardzik/photo

3

Група „Сценично изкуство“

Спектакъл  „Приказка за феи“ поставен и на голямата сцена на Младежкия дом

Учениците представиха пиесата „Приказка за феи“ пред свои съученици, техните учители и родители, граждани. Малките актьори се показаха истински професионалисти, събраха аплодисментите и любовта на многобройната публика.

DSC_0240

2

Довиждане, до нови срещи!