гр. Пазарджик, ул. "П. Волов" №1, тел. 034 45 28 19

Myj 4ete

Уважаеми родители,

тук ще публикуваме информация за училището, за учениците ( вашите и наши деца), за предстоящи родителски срещи и за всичко това, което вие ни подскажете, че ви интересува.


Бланка със ЗАЯВЛЕНИЕ за извиняване на отсъствия по уважителни причини до 3 дни, изтегли от  > ТУК <

Бланка със ЗАЯВЛЕНИЕ за извиняване на отсъствия по уважителни причини до 7 дни, изтегли от  > ТУК <


Електронен дневник

От учебната 2022/2023 година Министерството на образованието и науката – МОН прекрати възможността в образователните институции да се използват хартиени дневници, бележници и други необходими за дейността  документи. Преминава се изцяло на електронни носители.

Вече трета година ОУ „Любен Каравелов“ използва електронен дневник Админ Плюс. Раздадени са кодове за достъп до електронния дневник на учениците и на техните родители.

През 2022 МОН започна внедряването на новата НЕИСПУО ( национална електронна информационна система за пред училищно и училищно образование).  Това доведе до забавяне и на старта на електронния дневник, но от 10.10.2022 година (понеделник) електронния дневник на ОУ „Любен Каравелов“ заработи. 

За да можете да достъпвате електронния дневник и да получавате необходимата ви информация от него, оценки, бележки, похвали, домашни работи, съобщения, то е необходима регистрация. Регистрирането е лично т.е. трябва да го направите вие, уважаеми родители и да помогнете за това на вашите деца. За да направите регистрация е необходимо да притежавате ваш, личен имейл адрес и достъп до пощенската си кутия. За регистрация на детето (ученика) можете да ползвате служебния му имейл в edu.mon.bg или друга пощенска кутия, различна от вашата. За тези от вас, които вече имате регистрация НЕ Е НЕОБХОДИМА НОВА. За тези, които нямат регистрация ОУ „Любен Каравелов“ предоставя ръководство за регистриране в платформата на Админ Плюс. На всички наши ученици и техните родители пожелаваме УСПЕХ!

Как да се регистрирате в платформата електронен дневник? 

Указания можете да свалите от ТУК >>> AdminPlusРегистрация

Важно! Ако сте вече сте се регистрирали, но сте забравили паролата си, то изпратете имейл на sasho.zlatanov@edu.mon.bg

В имейла опишете накратко проблема. Например: „Забравена парола на родител на …………… (името на ученика) за електронен дневник. “ и добавете кода за регистрация, който и е предоставен от училището.

Можете, също така, да изгледате видеото записано и публикувано от Админ Плюс в  youtube 

като последвате следния линк >>> Регистрация в Админ Плюс.

 За да достъпите електронния дневник с информацията за вашето дете ИЗПОЛЗВАЙТЕ компютър или телефон.

За да разглеждате електронния дневник през компютъра си: стартирате браузър,посещатавате адрес adminplus.bg, въвеждате исканата от вас информация и сте в електронния дневник.

Как да ползвате телефон за достъп до Админ Плюс ? Действията са  аналогични на тези при компютър, но за по голяма прегледност ви предоставяме  кратко ръководство,

което можете да изтеглите от тук >>> Admin Plus през телефона.


Ученически профил в edu.mon.bg

През 2018 година министерството на образованието – МОН създаде възможност за всички ученици в България да могат да използват БЕЗПЛАТНО съвременните информационни технологии за учене и обучение. За всеки ученик бе създаден ученически профил чрез акаунт в edu.mon.bg  Този профил ще бъде на разположение на ученика през всичките му 12 години на обучение. Достъпът до профила на ученика е личен. Осъществява се чрез предоставените му от училището служебен имейл адрес и парола за първо влизане.

Благодарение на тази възможност при появата на корона вируса и преминаването в режим на обучение от разстояние, ние учителите и учениците успяхме да проведем обучение в онлайн среда. Използвахме един от многото предоставени ни от МОН продукти (приложения) Microsoft Teams.

Teams е само едно от приложенията. Word, Excel, Power Point, Outllok, One drive пък са приложенията, които са включени в обучението на учениците през годините и са на тяхно разположение по всяко време. Дали ще ги използват или не, това зависи най-вече от самите ученици, от нас учителите и от вас уважаеми родители. Всички тези приложения са обединени и известни като Office 365.

За да се използват приложенията е необходимо учениците, подпомогнати от своите родители и училището да поддържат своя акаунт в edu.mon.bg . Служебен имейл адрес и валидна парола са една от предпоставките за това, с които всеки ученик трябва да разполага.

ОУ „Любен Каравелов“ се ангажира да съдейства на учениците и техните родители със следното:

Първоначално ( при записване на ученика в нашето училище) предоставя на ученика служебен имейл адрес и парола за ПЪРВО влизане в акаунта. При това първо влизане на ученика трябва да бъде сменена временната парола с постоянна такава. Първото влизане в акаунта е добре да стане 1. На компютър  2. Със съдействието на родител

♦ При забравена, загубена или …. парола (възможно е да се забрави понякога), училището МОЖЕ ДА ГЕНЕРИРА нова парола на ученика и да му я предостави. За целта ученикът трябва да отиде при ръководителя на направление ИКТ. ( В момента това е г-н Златанов. Подходящо време е всеки работен ден от 13:15 до 15:15 часа. В този интервал от време г-н Златанов няма редовни часове.) Ако се наложи да се смени парола в период на обучение от разстояние, то изпратете на имейл адрес sasho.zlatanov@edu.mon.bg съдържащ името на ученика, класа и  служебния му имейл в edu.mon.bg  В рамките на 48 часа ще получите нова парола за влизане в ученическия профил.

Публикуваме и ръководство, което да помогне на ученика и родителите му при влизане в профила на ученика. Ръководството е в PDF формат, можете винаги да го отворите и прочетете или разпечатате.

Кратко ръководство за влизане в профила на ученик в edu.mon.bg

можете да свалите от ТУК >>>edu mon bg Влизане